Termékek Menü
   

Papír poszter használati útmutató

Felhasználás előtt még szárazon fektesse egymás mellé a részeket és ellenőrizze az esetleges szín és méreteltéréseket, illetve mintaillesztéseket!
Reklamációt minden esetben csak a tapétázás megkezdése előtt fogadunk el! Ragasztási költségeket nem áll módunkban visszatéríteni

A fal előkészítése és felragasztás módja megegyezik a szokásos tapétázási műveletekkel. Az alap legyen tiszta, sima és zsírmentes. A festék és tapéta maradványokat távolítsa el, az egyenetlenségeket javítsa ki. A jó száradás érdekében a falfelületnek jó nedvszívónak kell lennie.
Mivel nem minden fal derékszögű, kezdje a ragasztás a fal közepétől. Rajzoljon fel a falra vízmérték és inga segítségével egy vízszintes és függőleges segédvonat. A papíríveket egyenletesen kenje be ragasztóval külön ügyelve a szélekre! Maximum 3 percig ázhat a papírív, ne hajtsa össze, ne rakja a ragasztóval bekent részeket egymásra! Egyszerre mindig 1 panelt kenjen be. Mindig azonos mennyiségű ragasztót tegyen rá és azonos ideig hagyja puhulni, különben eltérő méretűre nyúlhat. Illessze a papírívet a segédvonalhoz, majd simítsa fentről lefele a falra. A levegőbuborékokat középétől a szélek felé távolítsa el. A poszter részletek felhelyezését 2-3 mm átfedéssel végezze. Hogy elkerülje az illesztések esetleges szétnyílását. A szárítást lassan végezze. Dolgozzon 18-20 C szobahőmérsékleten, kerülje a huzatot. A felesleges részeket tapétavágó-késsel vágja le.
Technikailag adott minimális színeltérések lehetnek. 

A papír poszter a felrakás után enyhén felhólyagosodik, felpúposodik. Ez természetes folyamat. Száradáskor a hólyagok visszahúzódnak.

A papír a ragasztóval történő bekenése után telítődik, megnyúlik. A növekedés 1-2 % közti. Így a falra felhelyezett 1 méteres rész akár 2 cm-rel is nagyobb lehet mint a száraz, ragasztóval be nem kent részlet.

Az egyenletes száradás érdekében dolgozzon 18-20 C szobahőmérsékleten és kerülje a huzatot.

A felesleges részeket tapétavágókéssel vágja le.

Használati útmutatás ragasztóhoz:

Egy vödörben a kimért vízbe folyamatos keverés mellett beleszórjuk a ragasztóport. Legalább fél percig keverjük, segítve az eloszlását.

3 perc után újból átkeverjük.

15-20 percig állni hagyjuk, majd átkeverés után a ragasztó felhasználásra kész.